• Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille.
  • Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille.
Kuva minusta kutomassa

RAITOJA JA RÄSYMATTOJA

on kotimainen yhden naisen yritys, jonka käsinkudotuissa tuotteissa heijastuu vanha suomalainen tekstiiliperinne nykyaikaan päivitettynä. Tärkeimpinä arvoinaan laatu ja ekologisuus, tekstiiliartesaani Outi Martikainen suunnittelee ja valmistaa värikylläiset mattonsa Savonlinnassa.

RAKKAUS KUDONTAAN

syttyi jo varhain, kun Outi paukutteli ensimmäiset mattonsa lapsena mummonsa kangaspuilla. Vuonna 2015 hän perusti oman yrityksensä, ja valmistaa nyt itse jokaisen tuotteensa alusta loppuun saakka. Tuotteissa käytetään kotimaisia kierrätysmateriaaleja niin paljon kuin mahdollista, ja lähes kaikki kuteet värjätään itse. Jokainen matto valmistetaan rakkaudella, ja hyvä laatu onkin kunnia-asia, josta Outi ei halua tinkiä. Inspiraationsa mattojen suunnitteluun Outi saa elämän pienistä ja suurista asioista, ja eloisista väriyhdistelmistä heijastuu vahvasti hänen sielunmaisemansa.

UNIIKKIKAPPALEITA

valmistava Raitoja ja räsymattoja kutoo mattoja myös tilaustyönä. Tilaustuotteissa värit ja malli suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa muuhun sisustukseen sopivaksi, ja sitä korostamaan. Kaunis matto on kodin sydän, ja viimeistelee sisustuksen!